Op zoek naar helium?

helium
Helium Wikipedia.
Helium is veel lichter dan lucht. Het wordt daarom vaak gebruikt als vulmiddel voor ballonnen en luchtschepen. Helium verdient de voorkeur boven waterstof, dat weliswaar lichter is, maar zeer brandbaar. Het stijgvermogen van helium is 93% van dat van waterstof.
helium
Helium en water.
Voor laagtemperatuur-instrumenten is helium geschikt, omdat het pas bij 269 o C vloeibaar wordt. In vorm van de verbinding E939 gebruikt men helium als additief voor voedingsmiddelen. Helium kan direct in water terechtkomen, als het als tracer wordt toegepast om lekkages te vinden.
Sia Helium Lyrics YouTube.
Helium App Sync and Backup Apps op Google Play.
Helium is de ontbrekende app synchroniseren en back-upoplossing voor Android. Helium heeft GEEN wortel nodig. Alle Android-gebruikers kunnen Helium gebruiken om back-up en synchroniseren Android applicaties. Helium kunt u een backup van je apps en data op uw SD-kaart of cloud storage.
Isotopen van helium Wikipedia.
Een groot deel van het op aarde aanwezige helium is zo ontstaan. Een tweede heliumisotoop, helium-3, heeft slechts een neutron. Er zijn ook zwaardere isotopen, maar deze zijn radioactief. Helium-3 komt op Aarde relatief minder voor, doordat verval van zwaardere elementen alleen helium-4 produceert en atmosferisch helium relatief snel naar het heelal weglekt.
Ballon gas Wikipedia.
De druk op de gasleiding thuis is trouwens onvoldoende om een ballon te vullen. Met gas gevulde ballonnen kunnen afhankelijk van de omstandigheden een aantal uren blijven zweven. Er zijn ook zogenoemde folieballonnen die gevuld met helium meerdere dagen in de lucht kunnen blijven.
Helium Wikipedia.
Containers of helium gas at 5 to 10 K should be handled as if they contain liquid helium due to the rapid and significant thermal expansion that occurs when helium gas at less than 10 K is warmed to room temperature.

Contacteer ons