Afpersing vs. verkrachting: Balotelli wederom negatief in het nieuws

Mario Balotelli schittert al sinds zijn profdebuut als hoofdrolspeler in zijn eigen soap, met iedere aflevering nieuwe wendingen en cliffhangers; de ene keer is de spits slachtoffer, de andere keer dader. In een zaak die Italiaanse media al...

Afpersing vs. verkrachting: Balotelli wederom negatief in het nieuws

Mario Balotelli schittert al sinds zijn profdebuut als hoofdrolspeler in zijn eigen soap, met iedere aflevering nieuwe wendingen en cliffhangers; de ene keer is de spits slachtoffer, de andere keer dader.

In een zaak die Italiaanse media al dagen bezighoudt is voorlopig onduidelijk in welke van de twee categorieën Balotelli valt. Afhankelijk van wie je gelooft is de 29-jarige spits van Brescia slachtoffer van een poging tot afpersing of dader in een verkrachtingszaak.

Beide versies van wat in en sinds de zomer van 2017 zou hebben plaatsgevonden.

Balotelli's versie: afpersing

Op 24 maart staat een voorlopige hoorzitting gepland in het Italiaanse Vicenza, waar de aangifte van Balotelli tegen een nu 19-jarige vrouw en haar voormalige advocaat besproken wordt. De voetballer beschuldigt het tweetal van een poging tot afpersing.

Volgens Balotelli heeft de vrouw gedreigd aangifte van verkrachting van een minderjarige tegen hem te doen, tenzij hij haar 100.000 euro zou betalen.

De Italiaans international erkent dat hij in de zomer van 2017 in het Franse Nice seks met de vrouw heeft gehad, maar dat dit met wederzijdse instemming gebeurde en zij hem - met behulp van het ID van een nicht - verzekerd had dat ze meerderjarig was.

De vrouw en haar advocaat zouden tevens een poging hebben gedaan het verhaal te verkopen aan een tijdschrift, maar zonder succes.

De versie van de vrouw: verkrachting

De politie van Brescia, waar Balotelli tegenwoordig zijn geld verdient bij de gelijknamige Serie A-club, doet intussen onderzoek naar een aangifte van de vrouw. Volgens haar was van seks met wederzijdse instemming geen sprake.

Volgens de vrouw had zij in de zomer van 2017 via Instagram contact gezocht met Balotelli, nadat ze hem meende te hebben herkend tijdens een vakantie in Nice, waar de spits destijds speelde. De twee wisselden berichten uit en spraken af elkaar die avond te ontmoeten.

Bijna twee weken later zagen de twee elkaar in een nachtclub. Balotelli vierde dat hij net had gescoord tegen Ajax in de voorronde van de Champions League en zou de vrouw hebben verrast, nadat die hem had laten weten waar ze was.

Balotelli zou de vrouw hebben gevraagd mee te komen naar een plek met meer privacy en haar daar aangekomen hebben gedwongen seks met hem te hebben.

Voorlopig is het gissen naar de waarheid.