AZ-aanvoerder Koopmeiners: 'Stiekem lachen toen VAR penalty gaf'

Moeten ze nou blij zijn met het gelijkspel of overheerst bij AZ toch de teleurstelling na de 1-1 tegen LASK Linz? Teun Koopmeiners en Jordy Clasie verwoorden hun gevoel na afloop op dezelfde wijze. "Het is geen geweldig resultaat, maar wel...

AZ-aanvoerder Koopmeiners: 'Stiekem lachen toen VAR penalty gaf'

Moeten ze nou blij zijn met het gelijkspel of overheerst bij AZ toch de teleurstelling na de 1-1 tegen LASK Linz? Teun Koopmeiners en Jordy Clasie verwoorden hun gevoel na afloop op dezelfde wijze. "Het is geen geweldig resultaat, maar wel een resultaat waar we wat mee kunnen", zegt Koopmeiners. "Geen ideale uitgangspositie, maar alles is nog mogelijk", stelt Clasie.

Hoewel AZ op voorhand wist wat het kon verwachten van LASK, was aanvoerder Koopmeiners toch onder de indruk van het spel van de Oostenrijkers. "Dit kom je zelden tegen in het voetbal, teams die 90 minuten lang alleen maar rennen, rennen, rennen. Dat is een enorme kwaliteit en dat maakt het voor ons zeker niet makkelijk."

Daar sluit Clasie zich volledig bij aan. "Ze zijn heel erg bereid om voor elke meter te vechten. Het is een ploeg die alles voor elkaar over heeft en weinig steekjes laat vallen. Ze proberen onze sterktes weg te halen en dan moet je hard werken met elkaar. We wilden die goal echt graag maken, dat is een compliment voor onszelf. Maar we hebben niet goed gespeeld."

In het begin van de wedstrijd annuleerde de VAR een aan AZ toegekende strafschop, omdat de overtreding op Myron Boadu buiten het strafschopgebied was gemaakt. Maar in de slotfase kreeg AZ juist een strafschop dankzij de VAR, omdat een handsbal van een Oostenrijkse verdediger de scheidsrechter was ontgaan.

Een kolfje naar de hand van Koopmeiners. "Ik moest stiekem wel lachen in mijn hoofd toen die VAR de penalty toch gaf. Ik wist dat de kans heel groot was dat ik hem binnen zou schieten."

Slot denkt terug aan FC Antwerp

De 1-1 eindstand is volgens coach Arne Slot niet perfect, maar ook nog niet fataal. In de persconferentie verwees de coach naar de wedstrijden uit de voorronde tegen FC Antwerp. Ook toen speelde AZ thuis met 1-1 gelijk na een late goal van Boadu, waarna er in Belgie met 4-1 werd gewonnen na verlenging.

Slot: "Daar zijn we vandaag de bespreking mee geëindigd. We wonnen de tweede, knotsgekke wedstrijd na twee rode kaarten voor Antwerp. Je moet thuis voor een resultaat gaan en dan kunnen we daar volgende week weer voor spelen."