AZ-talenten Boadu en Stengs debuteren in Oranje-selectie

Myron Boadu en Calvin Stengs zijn voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland. In de voorselectie was er nog geen plaats voor Boadu, maar hij is door bondscoach...

AZ-talenten Boadu en Stengs debuteren in Oranje-selectie

Myron Boadu en Calvin Stengs zijn voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland.

In de voorselectie was er nog geen plaats voor Boadu, maar hij is door bondscoach Ronald Koeman toch opgeroepen door de blessures van Steven Bergwijn (hamstring) en Donyell Malen (enkel).

AZ-talenten

De 18-jarige spits met Ghanese roots stond vorig jaar na een goed begin lange tijd aan de kant met een gebroken enkel. Dit seizoen beleeft hij zijn echte doorbraak met al 15 goals in 23 duels voor AZ en Jong Oranje.

Ook Calvin Stengs is na een periode van blessureleed bijzonder op dreef bij AZ. De teller van de 20-jarige vleugelspeler staat dit seizoen op 10 goals en 12 assists in 25 wedstrijden voor zijn club en Jong Oranje.

Oranje speelt op zaterdag 16 november in Belfast tegen Noord-Ierland. Bij winst is het dan al zeker van deelname aan het EK. Drie dagen later is Estland de tegenstander in Amsterdam.