Bencic vierde blessuregeval WTA Finals, Barty en Svitolina in eindstrijd

De 49ste editie van de WTA Finals gaat niet de geschiedenisboeken als de meest sprankelende versie. Het eindejaarstoernooi in China levert weinig toptennis op en heeft meer weg van een ziekenhuisserie. De Zwitserse Belinda Bencic werd zaterdag...

Bencic vierde blessuregeval WTA Finals, Barty en Svitolina in eindstrijd

De 49ste editie van de WTA Finals gaat niet de geschiedenisboeken als de meest sprankelende versie. Het eindejaarstoernooi in China levert weinig toptennis op en heeft meer weg van een ziekenhuisserie.

De Zwitserse Belinda Bencic werd zaterdag in de halve finales (tegen titelhoudster Jelina Svitolina) de vierde speelster van het toernooi die de strijd moest staken door een blessure. Naomi Osaka, diens vervangster Kiki Bertens en Bianca Andreescu haakten eerder af.

Svitolina profiteerde van het fysieke leed van Bencic (rug- en beenklachten) en ontving bij een stand van 5-7, 6-3, 4-1 de felicitaties van haar opponente.

Svitolina, die in Shenzhen overigens pas haar eerste finale van 2019 speelt, treft in de eindstrijd de Australische Ashleigh Barty.

De nummer één van de wereld, die in de groepsfase nog van Bertens verloor, was na een moeizame openingsset duidelijk de meerdere van Karolina Plisková, de mondiale nummer twee: 4-6, 6-2, 6-2.