Dubbelspecialisten Middelkoop en Koolhof naar halve finales Wimbledon

Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof hebben op Wimbledon de halve finales van het gemengd dubbelspel bereikt. Voor beiden geldt dat ze nooit eerder zo ver reikten op een grandslamtoernooi. Middelkoop en zijn Chinese partner Yang Zhaoxuan verrasten...

Dubbelspecialisten Middelkoop en Koolhof naar halve finales Wimbledon

Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof hebben op Wimbledon de halve finales van het gemengd dubbelspel bereikt. Voor beiden geldt dat ze nooit eerder zo ver reikten op een grandslamtoernooi.

Middelkoop en zijn Chinese partner Yang Zhaoxuan verrasten met hun 6-4, 6-2 zege op het Braziliaans/Amerikaanse duo Bruno Soares/Nicole Melichar. Dat had een ronde eerder nog gewonnen van Andy Murray en Serena Williams.

De 30-jarige Koolhof walste samen met de 44-jarige Tsjechische Kveta Peschke over de Nieuw-Zeelander Artem Sitak den de Duitse Laura Siegemund heen. Koolhof/Peschke (5) waren in 55 minuten klaar: 6-1, 6-2.

Koolhof haalde eerder deze week in Londen bij het herendubbel al de kwartfinales. Daarin verloor hij met zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell van de het koppel Ivan Dodig/Filip Polasek.