FC Utrecht treft de oude club van Modric in Europa

FC Utrecht neemt het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen Zrinjski Mostar. De nummer twee van Bosnië-Herzegovina rekende af met Akademija Pandev (tweemaal 3-0). Zrinjski is de oude club van Luka Modric, huidig Wereldvoetballer...

FC Utrecht treft de oude club van Modric in Europa

FC Utrecht neemt het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen Zrinjski Mostar. De nummer twee van Bosnië-Herzegovina rekende af met Akademija Pandev (tweemaal 3-0).

Zrinjski is de oude club van Luka Modric, huidig Wereldvoetballer van het Jaar. De Kroaat speelde er vijftien jaar geleden op huurbasis. Zijn toenmalige club Dinamo Zagreb leende de pezige tiener een jaartje uit aan de Bosniërs om hem fysiek wat sterker te maken in de harde competitie van het buurland. En zo geschiedde.

FC Utrecht speelt volgende week donderdag eerst thuis, de return is een week later. De ploeg van John van den Brom kent een rustige aanloop naar het seizoen. Na de komst van onder anderen Adam Maher, Vaclav Cerny en Adrián Dalmau zijn de verwachtingen hoog, al is laatstgenoemde op dit moment nog niet fit.

AZ begint de Europese campagne met een tweekamp tegen het Zweedse Häcken, dat in tegenstelling tot Zrinjski geen eerste voorronde hoefde te spelen.

De weg naar de groepsfase van de Europa League is voor zowel AZ als FC Utrecht lang, er moeten nog drie voorrondes worden overleefd.

Feyenoord stroomt in de derde voorronde in. De loting daarvoor is aanstaande maandag.