Geen wedstrijdritme, geen probleem voor ongenaakbare Van der Poel

Mathieu van der Poel is terug in het veldrijden en dat zullen ze weten ook. Het 24-jarige supertalent stond zondag in de Superprestige Ruddervoorde voor het eerst dit crossseizoen aan de start en reed direct op ongenaakbare wijze naar de zege....

Geen wedstrijdritme, geen probleem voor ongenaakbare Van der Poel

Mathieu van der Poel is terug in het veldrijden en dat zullen ze weten ook. Het 24-jarige supertalent stond zondag in de Superprestige Ruddervoorde voor het eerst dit crossseizoen aan de start en reed direct op ongenaakbare wijze naar de zege.

Hoewel Van der Poel dus nog geen meters in de modder maakte, mocht de regerend wereldkampioen 'gewoon' vooraan starten. Hij stond naast Eli Iserbyt, leider in de wereldbekerstand en vooraf gezien als zijn grootste concurrent.

Demarrage

In de eerste vier van acht ronden was het aan kop nog stuivertje wisselen, maar in de vijfde omgang ging Van der Poel er plotseling vandoor en leek het alsof hij nooit was weggeweest. De concurrentie zag de alleskunner alleen nog in de verte voor zich rijden.

Op de finish was de voorsprong van Van der Poel zo groot, dat hij nog voor hij de streep gepasseerd was high fives kon uitdelen aan het publiek. Laurens Sweeck werd tweede op 23 seconden, Toon Aerts derde op 36 seconden.

Iserbyt, die het veldrijden dit seizoen domineerde, beet flink in het stof. De Belg eindigde uiteindelijk zelfs op de vijfde plaats, op 1 minuut en 38 seconden van Van der Poel.

Oranje boven

Ook bij de vrouwen ging de zege naar Nederland. Ceylin del Carmen Alvarado boekte haar tweede overwinning van dit Superprestige-seizoen. De Rotterdamse was een klasse apart in België, wereldkampioene Sanne Cant eindigde als tweede op twintig seconden.

Del Carmen Alvarado nam halverwege de eerste van vijf ronden op het modderige circuit de koppositie over van Cant en bouwde haar voorsprong op haar rivalen gestaag uit.Ze maakte nauwelijks fouten en haar zege kwam dan ook geen moment in gevaar.

Ze won in oktober in Gieten ook de eerste Superprestige-veldrit van het seizoen. Del Carmen Alvarado nam in de stand de koppositie weer over van Yara Kastelijn, die als vijfde finishte.