Intocht Sint Nicolaas 23 november 2019

Sinterklaas en zijn Pietermannen krijgen het elk jaar drukker. Alle plaatsen moeten worden bezocht en alle kinderen moeten Sinterklaas een handje kunnen geven. De Centrumondernemers die Sinterklaas per brief hadden uitgenodigd om naar Voorschoten te bezoeken wachtten in spanning zijn antwoord af. En gelukkig kwam er een goed bericht uit Spanje: wij komen! En er is plek voor een kind om met Sint mee te rijden.

Intocht Sint Nicolaas 23 november 2019

Op zaterdag 23 november om 10.00 uur komen Sinterklaas en zijn zwarte Pieten aan op het plein van Het Kruispunt aan de Schoolstraat 2 (tegenover AH). Het zwarte Pietenorkest van Laurentius staat Sint en zijn Pieten daar al op te wachten. Met hun sinterklaasliedjes zorgen zij ervoor dat het een vrolijke boel wordt.

Natuurlijk hebben de Pieten uit het gevolg van Sinterklaas weer heel veel snoepgoed bij zich om aan de kinderen uit te delen. Maar dit jaar delen zij ook bonnetjes uit voor gratis chocolademelk! De kinderen van Circusschool Atleta uit Warmond doen ondertussen knappe beweegspelletjes met o.a. gekleurde ballen, hoepels en éénwielerfietsjes.

Daarna gaan Sinterklaas en de Pieten naar de muziektent in de Voorstraat. Maar omdat Sinterklaas eerst het vernieuwde centrum met het Deltaplein wil bekijken en de Pieten willen weten waar zij cadeautjes kunnen kopen, maakt het gezelschap samen met de Pietenband van Laurentius en alle kinderen een wandeling door het Hart van Voorschoten.

Vanuit Het Kruispunt gaat de wandeling door de Schoolstraat, langs de Schoolstraat Boulevard en daarna steken zij over om via apotheek 'De Meidoorn' naar de Voorstraat te lopen. De Centrumondernemers hebben verkeersregelaars geregeld om de kinderen te helpen met oversteken over de Wijngaardenlaan.

In de muziektent op de Voorstraat mogen alle kinderen Sinterklaas een handje geven. Misschien heb je ook wel een mooie tekening gemaakt, die mag je dan ook aan de Sint geven. En natuurlijk mogen er ook foto's van jou, Sinterklaas en de zwarte Pieten worden gemaakt. Ook op de Voorstraat laten de kinderen van kindercircus Atleta weer hun acrobatische kunsten zien. Vind je het leuk om mee te doen, dat mag! Dit jaar krijgen de Pieten hulp van de Scouting Kimball O'Hara , samen met de Pieten delen zij gratis warme chocolademelk uit aan alle kinderen.
Bij slecht weer kortere route
Mocht het op 23 november héél slecht weer zijn dan wordt de tocht door het centrum van Voorschoten ingekort. Vanaf de Kruispuntkerk gaat de route dan via het Treubplein en de Treubstraat naar de Muziektent op de Voorstraat. Sinterklaas moet die dag nog veel meer kinderen bezoeken. Daarom vertrekt hij weer om 12.00 uur naar een volgende plaats om ook daar kinderen blij te maken met zijn bezoek.