Lavreysen wint keirin, Wild en Pieters grijpen goud op koppelkoers

Harrie Lavreysen heeft bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Minsk goud gegrepen op het onderdeel keirin. Kirsten Wild en Amy Pieters pakten de overwinning op de koppelkoers. Lavreysen troefde net als bij de EK in Apeldoorn, vorige...

Lavreysen wint keirin, Wild en Pieters grijpen goud op koppelkoers

Harrie Lavreysen heeft bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Minsk goud gegrepen op het onderdeel keirin. Kirsten Wild en Amy Pieters pakten de overwinning op de koppelkoers.

Lavreysen troefde net als bij de EK in Apeldoorn, vorige maand, de Rus Denis Dmitrijev af. Matthijs Büchli, die brons greep in Apeldoorn, eindigde dit keer op de vijfde plaats.

Voor Lavreysen was het al de tweede gouden plak in Wit-Rusland. Vrijdag won hij met Jeffrey Hoogland en Nils van 't Hoenderdaal de teamsprint.

De voor BEAT uitkomende Büchli, die op de teamsprint derde was geworden met Theo Bos en Roy van den Berg, gaf zaterdag op de keirin met nog anderhalve ronde te gaan gas, maar viel uiteindelijk stil.

Wild en Pieters opnieuw succesvol

Wild en Pieters voerden eerder op de dag op de koppelkoers het veld al vanaf de eerste van de twaalf sprints aan en bouwden hun voorsprong gestaag uit.

Hun concurrenten uit Groot-Brittannië, Laura Kenny en Emily Nelson, hadden nog wel goud in het vizier bij de laatste sprint, maar hun derde plaats daarin bleek niet genoeg.

Het leverde Wild haar tweede gouden medaille in Minsk op, nadat ze zich vrijdag al de beste had getoond op het onderdeel scratch.

Wild en Pieters zijn een uiterst succesvol duo op de koppelkoers. Ze werden eerder dit jaar wereldkampioen en bij de EK in Apeldoorn veroverden ze brons.

Kenny en Nelson grepen uiteindelijk het zilver in Minsk. Die plak veroverde Kenny in Apeldoorn ook, maar toen met Katie Archibald aan haar zijde.