Oranjevrouwen met speels gemak langs Turkije in EK-kwalificatie

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun vijfde kwalificatieduel op weg naar het Europees kampioenschap van 2021 gewonnen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was Turkije met 8-0 de baas. In september werd het in Heerenveen 3-0 en dat...

Oranjevrouwen met speels gemak langs Turkije in EK-kwalificatie

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun vijfde kwalificatieduel op weg naar het Europees kampioenschap van 2021 gewonnen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was Turkije met 8-0 de baas.

In september werd het in Heerenveen 3-0 en dat stond het in Izmir al bij rust. Ruim twintig minuten hield de nummer 64 van de wereld stand, maar daarna sneed de aanval van Oranje als een mes door de Turkse boter.

Shanice van de Sanden opende de score, Sherida Spitse maakte van de stip haar zesde doelpunt in de kwalificatiereeks en de aanval die leidde tot Vivianne Miedema's 3-0 was prachtig.

Drie goals Van de Donk

Na rust blonk Daniëlle van de Donk uit met een hattrick, de derde goal was een ingekopte corner van de 1 meter 60 lange middenvelder van Arsenal. Ook haar ploeggenote Miedema scoorde.

Van de Sanden viel eveneens op, zij gaf in de tweede helft drie assists. In de blessuretijd zorgde Spitse met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied nog voor de achtste goal.

Bekijk hieronder de stand in de kwalificatiepoule. De winnaar plaatst zich direct voor het EK in 2021. Ook de nummers twee maken kans op deelname aan het toernooi in Engeland.

Oranje speelt dinsdag (20.00 uur) in Arnhem de volgende kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië.