Senegal eerste halvefinalist op Afrika Cup

Senegal heeft zich als eerste land geplaatst voor de halve finales van de Afrika Cup. In de kwartfinale won Senegal met de nodige moeite met 1-0 van Benin. Benin had in de poulefase Ghana en Kameroen al op een gelijkspel gehouden en was in...

Senegal eerste halvefinalist op Afrika Cup

Senegal heeft zich als eerste land geplaatst voor de halve finales van de Afrika Cup. In de kwartfinale won Senegal met de nodige moeite met 1-0 van Benin.

Benin had in de poulefase Ghana en Kameroen al op een gelijkspel gehouden en was in de achtste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van Marokko. Ook voor Senegal bleek Benin een stugge tegenstander.

Pas na 70 minuten vonden de Senegalezen een opening in de defensie. Na een combinatie met Liverpool-speler Sadio Mané rondde Idrissa Gueye (Everton) doeltreffend af. Een paar minuten later dacht Mané er 2-0 van te maken, maar de VAR annuleerde zijn goal wegens buitenspel.

Benin eindigde de wedstrijd met tien man, na een rode kaart voor Olivier Verdon. In de halve finale speelt Senegal tegen de winnaar van Madagaskar-Tunesië (donderdag).